En Gosdoktor mot mobbning

Det kändes viktigt att ta upp ett allvarligt problem med ett stort mörkertal. Det är ingen yrkesskada utan snarare en sammhällsplikt att reagera. Valde därför att göra ett nytt inlägg direkt efter att ha läst detta...

Anonym om Gosdoktorns frågespalt!:
Har en fråga till dig. Och du är ju perfekt för att besvara den.
Det är så att jag är intresserad av en kille som är nåt år äldre än mig. Han har fått veta det. Och nu är det så att han berättat för sina vänner och spridit ut det på skolan. Så nu blir jag mobbad. Vad ska jag göra? =(


Svar/lösning
Ingen ska bli mobbad i skolan, tyvärr så förekommer det och det är ett problem som många upplevt och gått igenom. Vet detta  av egen erfarenhet och har tidigare arbetat förebyggande mot det. Det är skolans ansvar att få ett slut på detta och förjävligt att du ska bli det bara för att du är intresserad av någon. Du ska ta upp detta med din lärare eller mentor omedelbart!

Alla skolor har ett team som hjälper dig samt en plan mot detta. Förstår att det kan kännas jobbigt och det är inget att skämmas för. 

Killar mognar oftast lite senare än tjejer, vet inte din ålder, men i denna fråga har det ingen betydelse. Ingen ska bli utsatt för mobbning, varken i skolan, på jobbet eller fritiden.

Dom som mobbar gör det för att dom mår bättre av att få andras smärta. Det finns olika sorters mobbning, det finns ord-mobbning, slag-mobbning gruppmobb, hot och rasistisk mobbning. Senare i ditt liv kommer du att få skuldkänslor av att du har mobbat någon i din ungdom  Lägg ner, alla kan göra fel, men det är varken coolt eller schyst att fortsätta mobba och se på.



Gosdoktorn tar livet som det kommer, skriver vad han känner, men vägrar se på!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0